Geslaagd!

Onze Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland heeft er drie gediplomeerde collega’s bij. Vrijdag 20 januari namen Emiel, Jeroen en Roderick hun diploma voor uitgiftecentralist in ontvangst. De mannen zijn de opleiding gestart binnen de pilot ‘De juiste mensen aan tafel’, waarbij er naar nieuwe mogelijkheden wordt gezocht voor de capaciteitsuitdaging op de meldkamer.

Emiel en Jeroen werken beide ook als ambulancechauffeur bij Kijlstra Ambulancezorg. Roderick is in dienst bij Ambulancezorg Groningen, eveneens als ambulancechauffeur. Ze blijven 50% van hun diensttijd werken als ambulancechauffeur, de ander 50% gaan ze aan de slag als uitgiftecentralist. 

Binnen de pilot worden in totaal acht ambulancechauffeurs van Noord-Nederland opgeleid tot uitgiftecentralist. De ervaringen zijn tot dusver positief. Doordat de medewerkers al bekend zijn met de ambulancezorg maken zij zich het werk snel eigen. We zien de functie van uitgiftecentralist als een mooie en waardevolle aanvulling op het team van centralisten.